31 oktoober, 2005

25. - 31. oktoober 2005 Memmingenis (Kai)

25. oktoober -> Eile küsisin Monika ja Christopheri käest kas ma saan Tõnisele Riminisse külla minna. Algselt oli vastus kohe jaatav, kuid Monika küsib igaks juhuks oma ema käest üle, kas ta saab mind asendada. Täna sain siis päris kindla jaatava vastuse; peale kella 15 läksin kohe raudteejaama, et välja uurida rongipiletite hinnad. Raudteejaamast sain teada, et saan otse Memmingenist Bolognasse sõita :) Ostsin piletid 19.11 Memmingenist Bolognasse ja 26.11 2005 Bolognast tagasi Memmingeni.

3 nädalat peale minu äratulekut Riminist, on jäänud samuti 3 nädalat ja siis tuleme me mõlemad jõuludeks koju :D

26. oktoober -> Tänane hommik oli veidi teistsugune, kui tavapärased kolmapäevased hommikud on olnud.. Monika ja Christopher läksid nagu tavaliselt varakult tööle (kooli) ära, kuid siis on lapsed üldjuhul jäänud alla tuppa mängima. Aga seekord oli veidi teisiti - nad tulid mõlemad nuttes minu ukse taha, sest olid väga kurvad ema ja isa ära mineku pärast. Läksime siis koos alla tuppa, rääkisime veidi juttu ja siis oli kõik korras ;) tegin neile hommikusöögiks putru ja keetsin lasteaeda muna kaasa; peale seda algas meie sõit lasteaia poole. 11:45 on selline aeg, mil lähen neile lasteaeda järgi, koju jõudes teen süüa (tavaliselt on ka Monika ja Christopher siis kodus) ning peale sööki mängin nendega :) täna tegime heegelniidist erinevaid asju: käekette, kaelakeesid ja erinevates suurustes nukke..

29. oktoober -> äratus u 09:36 :P käisin all söömas ning peale seda läksin linna, sooviga külastada ühte second hand poodi, kuid see oli kinni. Tegelikult oli mu peamine linnas käigu eesmärk leida Tõnisele sünnipäevakink ;) eesmärk sai täidetud -> järgmisel nädalal saan selle kätte!! Umbes täpselt kella 14ne ajal olin kodus tagasi. Sõin ja peale seda lülitasin Monika & Christopheri arvuti sisse, et korra internetis käia ja oma postkaste uurida :P Hetkel on see ainuke arvuti millega saab internetti kasutada, kuid novembri algul peaksin saama ka oma tuppa, oma arvutisse neti :)

30. oktoober -> kella 11ne ajal koputas Larissa mu uksele ja küsis, et kas ma tahan nendega mägedesse kaasa minna. Otse loomulikult oli nõus ;) Jõudsime tagasi umbes kella 19:30ne ajal. Jäin käiguga väga rahule.. kõrgeim koht kus käisime ka söömas, oli 990m merepinnast.



31. oktoober -> et täna on esmaspäev, siis ärkasin tavapärasel ajal 7:34, läksin ajasin lapsed ülesse, et neid siis veidi hiljem lasteaeda viia.. aga......siis hüüdis Christopher enda toast, et täna ei olegi lasteaia päeva ja vabandas, et nad olid seda unustanud seda mulle eile õhtul öelda :P Täna on Reformatsiontag/Halloween.. igatahes - minu jaoks oli see päev nö vaba, sest Monika ja Christopher läksid lastele talvesaapaid ostma. Sõin oma kõhukese täis ja läksin linna - käisin lõpuks seal second hand poes ära ;) ma küll ei tea kuidas on lood teiste samalaadsete poodidega siin Memmingenis, kuid selle poe põhjal jäi mulle mulje, et neis müüakse nö tavalistes poodides ülejäänud kaupa - kõik olid täitsa uued riided, tuntud kaubamärgid ja need polnud eriti palju odavamad ;) Õhtul küsisin Monika ja Christopheri käest igaks juhuks järgi, et kuidas homse päevaga on - kas samuti vaba või lapsed siiski lasteaeda. Sain teada, et ei pea vara ärkama, kuna on taas vaba päev ja kui ilus ilm on, siis lähme taas mägedesse ;)

Pildikesed -> 30. oktoober mägedes (Kai)

25 oktoober, 2005

18. ja 24. oktoober 2005 Memmingenis (Kai)

18. oktoobril saabus Tõnis siia ning oli paigal peaaegu terve nädala. 18.10 oli teisipäevane päev ja kuna Tõnis saabus alles 21:30ne ajal, siis lapseda teda sel õhtul veel ei näinud. Aga kolmapäeva hommikud on alati sellised, et nii Monika kui Christopher lähevad väga varakult kooli ära (mõlemad on õpetajad); kui mina ärkan, siis neid enam kodus pole.. ning nii sisi oligi -> kolmapäeva hommikul ärkasime ülesse ja hakkasime alumisele korrusele minema -> Larissa oli enda vannitoas (uks oli lahti ja puhastas oma käekesi), Anja tuli trepil vastu ja nende nägudest oli näha, et nad olid veidi ehmunud :P Larissa harjus üsna ruttu Tõnisega ära, kuid Anjaga läks veidi rohkem aega.. Selles mõttes, et Anja ei julgenud ilma minuta või Chr. ja Mo.'ta Tõnisega ühes ruumis olla - häbenes ;) Kuid jah - Tõnis pidas väga vapralt vastu - tuli minuga igal hommikul lapsi lasteaeda viima ja pärast käisime neil koos järel + mängisime koos lastega kella 13st-15ni ;)
Sel ajal, mil Tõnis siin oli, tegime kahepeale kokku peaaegu 700 pilti (fotot).. enamuse autor on siiski Tõnis ;) Käisime koos linna avastamas ja tänu sellele sain lõpuks ka siinseid vaatamisväärsusi näha!! Jäin selle nädalakesega vääääääga rahule!!!!!

24. 10 hommikul, kui Tõnist siin enam polnud, küsis Anja hommikusöögi ajal, et kus Tõnis on ja millal ta tagasi tuleb :) Nii armas - eks :) Novembri kuus on mul endal plaan Tõnisele Riminisse (ITA) külla minna..

Pilte sellest ajast, mil Tõnis Memmingenis mul külas käis (18. 10 - 23. 10. 2005)




19 oktoober, 2005

21. september - oktoobri keskpaik 2005 Memmingenis (Kai)

21. september oli see päev, mil hakkasin käima jõusaalis ;) Ise olen väga rahul, sest tänu sellele on mul iga teise päeva teine pool sisustatud.

Alates septembrikuu 26. kuupäevast käin ma keelekursusel. Esialgu käisin ma esimeses grupis, kuid 10. oktoobrist läksin üle teise gruppi. Toimumise kuupäevad jäid samaks, muutus vaid kellaaeg – 19:30st kuni 21ni (Eesti aja järgi 20:30st – 22ni). Muutuse põhjustas asjaolu, et esimeses grupis liiguti edasi liiga aeglaselt. Näiteks, kui ma 10. oktoobril osalesin mõlema grupi õppetöös (et näha võrdlusmomenti), siis esimese grupis olime me 1. peatüki keskpaigas, teises aga alustati juba 3. peatükki. Hetkel olen ma oma otsusega gruppi muuta, väga rahul. ;)

Nüüdseks olen siin olnud juba 1 ½ kuud.. ja ma saan juba saksa keelest aru. Monika ja Christopher räägivad minuga lihtsamat teksti nüüd juba saksa mitte, inglise keeles ;) Äratundmisrõõm on suur :) Hetkel jääb puudu vaid minu julgusest seda võõrast keelt purssida :P – tean päris paljusid sõnu, kuid lihtsalt ei julge veel rääkida..... kuid küll ma end varsti kokku võtan ja rääkima hakkan ;)

Umbes-täpselt 3 nädalat tagasi said Monika ja Christopher rõõmustava uudise - nad saavad endale kolmanda lapse ja seda siis juunikuu algul :D seega - kamina näen teda!! ;)


Nimed: Tõnis ja Kai
Asukoht: Tartu

Vaata meie profiili

Tõnise kodulehekülg

NRG 46b

Chicago sõnumid